2012. április 17., kedd

Kakaós csokis és tört csokis keksz




Hozzávalók 35-40 darabhoz
170 gr Rama margarin
170 gr nádcukor (vagy 100 gr nádcukor és 70 gr kristálycukor)

410 gr finomliszt
60 gr kakaó (nem cukrozott)
1 zacskó vaníliás cukor
1 zacskó sütőpor

2 tojás
100 gr étcsokoládé (pl.Tibi)

A recept végtelenül egyszerű.

A margarint olvasszuk meg egy edényben, adjuk hozzá a kimért nádcukrot, és jól keverjük el. A nádcukor drágább, mint a kristálycukor, de sokkal édesebb, és jobban passzol ehhez a gazdagon csokis-kakaós ízhez. Érdemes rááldozni azt a plusz pár száz Forintot.

Ha alaposan összekevertük a margarint a cukorral, akkor adjuk hozzá a 2 tojást felverve. Egy másik tálban a lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot és a sütőport jól forgassuk össze. Ujjunkkal csináljunk a közepébe egy kráterszerű mélyedést, majd öntsük bele a nádcukros margarint. Egyébként ki lett próbálva sima kristálycukorral, de nem áll össze vele a tészta.

Ha összedolgoztuk a tésztát, akkor fedjük le, és tegyük hűtőbe min. 4 órára, max. egy éjszakára.

A sütialapot szeljük 4 felé. Kb. fél centiméter vastagra nyújtsuk ki,és kerek szaggatóval formázzuk meg a sütiket. Használhatunk hullámos vagy cakkos szélű vágókat, hogy szebb legyen.
A kiszaggatott sütik tetejére tegyünk csoki darabkákat, majd tegyük őket sütőpapírra és 180-200 fokon süssük 15 percig.

A tetején lévő csoki darabok nem fognak megolvadni, hanem finom puhák lesznek. A kakaómentes verzióban 410 helyett 470 gramm lisztet kell használnunk. Ebből a tésztából 50 db süti készülhet. Készíthetünk hozzá pudingot, amit hidegen is fogyaszthatunk, de a legjobb, ha a lábas mellé ülünk, és a még langyos pudingba mártogatjuk a sütiket.

Forrás: www.schef.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése